دکتر منوچهر کیانی که با کتاب «سیه چادرها»، «افسانهها و قصههای ایل قشقایی»، «کوچ با عشق شقایق»، خدمات ارزندهای را به فرهنگ و باورهای ایل «قشقایی» انجام داده است، در جمع اهالی فرهنگ و قشقاییهای ایران در تالار حافظ فرهنگ و ارشاد فارس، تجلیل شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در این آیین دکتر منوچهر کیانی را نامداری توصیف کرد که با کاشتن نهالی در ایل قشقایی، درختی تنومند پرورانده است، تا همیشه در گلستان فرهنگ ایران یاینده بماند.
صابر سهرابی خدمات دکتر کیانی به پژوهشهای ایل قشقایی از او چهرهای تکرارنشدنی در استان فارس و فرهنگ اقوام بدل کرده است و نشان مفاخر فارس که از جانب انجمن آثار و مفاخر فرهنگی استان اهدا میشود، به راستای برازنده اوست.
داریوش نویدگویی عضو هیئت امنای انجمن آثار و مفاخر فرهنگی فارس هم منوچهر کیانی را فرزند ایل توصیف کرد و فرهنگ ایلات را بخش مهمی از فرهنگ ایران دانست.
وی گفت: دکتر کیانی فقط یک پژوهشگر نیست؛ او شاعر، عکاس و ناشریست که سالها با بیابان گردی فرهنگ ایل را زنده نگه داشته است.
حسن لی مدیر مرکز حافظ شناسی هم گفت: دکتر کیانی با آفرینش آثاری بزرگ در ذهن و ضمیر ایرانیان باقی خواهد بود و آثارش آب حیاتی است که به فرهنگ ایل قشقایی جان بخشیده است.
دارنده سیزدهمین نشان مفاخر فارس گفت: تا امروز ١٤٥ کتاب از مؤلفان ایل منتشر شده است در حالی که پیش از انقلاب یک سطر هم درباره ایل قشقایی منتشر نشده بود.
منوچهر کیانی افزود: من معلم ساده ایل بودم و خدماتی را بر اساس وظیفه انجام دادم.
این استاد دانشگاه گفت: خلاقیتهای ایل، پوشش ایل، و هنر ایل که گاه در نمایشگاهها میبینیم، نمادی از خدمات بزرگ ایل قشقایی به مردم ایران بوده است
وی در ادامه به معرفی کوتاهی از آثار خود پرداخت و افزود: من یک کلمه از خودم و زندگی شخصی ام ننوشته ام در کتاب هایم هیچ کدام داستان سرایی نیست و حاصل نیم قرن پژوهش من است.